Prefab installatietechniek: beter, slimmer en sneller

Een aantal jaren geleden is Preworxs gestart met het toepassen van prefab installaties. Wij geloven in een wereld die beter, slimmer, sneller en dus efficiënter woningen en gebouwen kan realiseren. Door de jarenlange intensieve ontwikkeling in BIM is er veel nuttige en waardevolle data beschikbaar gekomen die we hierin perfect benutten. Met prefab installatietechniek zorgen we dus beter voor onze wereld. Zo reduceren we transport,  gebruiken we minder materialen, hergebruiken we materialen en ontlasten we de mensen die het op de bouwplaats moeten maken. Door slim voorwerk kan het grootste deel van de installaties geprefabriceerd worden in een geconditioneerde ruimte waarbij zwaar werk door machines gedaan kan worden.

Prefab installatietechniek is een duurzame oplossing

Zoals genoemd kunnen we middels slimme prefabricage CO2 uitstoot reduceren. Dit door minder te transporteren, minder materialen te gebruiken en recycling toe te passen. Daarnaast werken we middels prefab installatietechniek onder andere aan eindproducten die duurzaam zijn. Denk hierbij aan de implementatie van een warmtepomp, zonnepanelen of zelfs WTW systemen. Kortom, prefab installatietechniek is een duurzame keuze!

Van de tekentafel tot prefabricage tot installatie

Door Preworxs in een vroeg stadium bij het bouwkundige en installatietechnische ontwerp te betrekken kunnen we de meest optimale prefab modules met elkaar ontwerpen. We kunnen ook steeds meer gebruik maken van gestandaardiseerde prefab modules. Zo hoeft het spreekwoordelijke wiel niet iedere keer opnieuw uitgevonden te worden en besparen we tijd op het installatieontwerp. Bouwkundige indelingen kunnen daarmee nog verder geoptimaliseerd worden. Kortom, een goede samenwerking zorgt dat er minder installatiewerk nodig is. Of het nu een woning, appartement of modulaire fabriekswoning betreft: we doen het samen!

Wij zetten onze brede bouw en installatie kennis graag in en we vertalen een eerste aangeleverd ontwerp graag naar  een prefab-ontwerp.  Als daar overeenstemming over is  maken wij de productie tekeningen die we met elkaar doornemen en bespreken. Pas als alles goed en akkoord is gaan wij over tot prefabriceren. Onze prefab modules worden uitvoerig getest alvorens deze bij de opdrachtgever geleverd worden. Vanaf dat moment kunnen prefab modules eenvoudig geïnstalleerd worden, al dan niet door de opdrachtgever zelf.

Samen slim prefab installatietechniek inzetten?

Ook beter, slimmer, sneller en dus efficiënter aan de slag met het bouwproces? Neem vrijblijvend contact met ons op. We bekijken graag hoe we samen de uitdagingen aan gaan!